Wednesday, June 1, 2011

1st June 2011...Mak & Abah ke Mekah menunaikan Umrah

Mak & Cik Yot @ KLIA

From left to right : Abah, Cik Hassim (with Princess), Mak & Cik Yot

Alhamdulillah, hari ini tanggal 1hb Jun 2011 pukul 3ptg Mak & Abah selamat berangkat ke Tanah Suci untuk mengerjakan ibadah Umrah...

Alhamdulillah, walaupun menerima "dugaan" Mak & Abah dijemput menjadi tetamu Allah...

Subhanallah..tak siapa menduga rezeki Mak & Abah tiba secepat ini, sewaktu masing2 masih kuat untuk menunaikan ibadah Umrah. Terima kasih buat family Cik Leha...semoga Allah memberkati family Cik Leha, dan membalas budi Cik Leha...

Juga buat Cik Hassim & Cik Yot sekeluarga kerana menerima kami sekeluarga sebagai tetamu, dan memberi layanan yg sgt baik pada kami sekeluarga...kami semua anak2 Mak & Abah terhutang budi pada Cik Hassim & Cik Yot sekeluarga. Semoga Allah membalas jasa keluarga Cik Hassim dan memberkati mereka dgn rahmat...

Kami semua doakan Mak & Abah dikurniakan kesihatan yg baik disana, walaupun dgn keadaan cuaca yg panas...semoga Mak & Abah dikurniakan ketenangan sentiasa dan menjalankan ibadah Umrah dgn penuh tawaduk...

Insya Allah jika diizinkan-Nya, Mak & Abah akan kembali ke tanahair pada 12hb Jun ini...

Sehingga itu, kami sentiasa akan doakan kesejahteraan Mak & Abah disana....

Monday, May 9, 2011

Izzat Emir's PERFECT 9th Birthday Gift :)





Bila lihat kegembiraan Izzat mendapat hadiah idamannya on 23rd April 2011, akulah orang yg paling gembira...especially bila lihat dia SPEECHLESS!

Ibu harap Izzat happy bila dapat PSPgo kali ni :)

Mestilah happy :)

Bukan selalu budak2 umur 9 tahun dapat apa yang dia idamkan...

Teruskan tersenyum anak ibu :)

Ibu akan buat apa saja untuk buat anak2 ibu tersenyum :)

Alhamdulillah...

Mungkin ni rezeki anak2...mungkin Dia mendengar doa anak2...

Alhamdulillah!

Pada mulanya rasa nak angkat kaki juga, but terfikir mungkin aku tak perlulah nak simpan perasaan ni seorang. At least aku patut share dgn Mr Boss :)

Mmg la segan but, tak salah kan mencuba...

Thank you Mr Boss sbb faham my situation.

Aku tak minta banyak, cukuplah menghargai penat lelah aku bekerja. Nilailah aku seadanya.

Mcm aku cakap tadi...rezeki anak2...sekurang2nya pengorbanan aku yg terpaksa berjauhan dari anak2 tersayang, inilah yg aku dapat. Orang lain penat2 balik kerja dapat juga lihat keletah anak2 yg sedang membesar...tapi aku? Tiap 2 minggu sekali baru la dapat tidur bersama anak2 di hujung minggu...

RINDU itu hanya Dia yang tahu...

Setiap kali anak2 mengalirkan airmata...atau berkata2 sayu...tiap kali jugak pendirian aku goyah...

Tapi aku kena kuat!

Selagi ada kudrat Tuhan kurniakan buat aku, selagi itulah aku akan mencari rezeki buat anak2 tercinta...

Doa aku agar suatu hari nanti anak2 akan mengerti pengorbanan yang aku terpaksa lalui ini...

Namun buat masa ini, aku bersyukur pada Tuhan...terima kasih atas kurniaan rezeki ini Ya Allah!

I'm Happy!


Wow dah SANGAT lama tak update blog nie :) bukan tak rindu just takde mood nak blogging :)

Well, banyak kegembiraan nak share actually...

But yg paling gembira bila my PUBLIC ENEMY kat opis sudah memberhentikan dirinyer...well, not in a very good way. But for me it's purely KARMA. You do bad things to people, one day you'll get bad things in your life. Mungkin dia rasa dia DRAMA QUEEN yang hebat kot...

At one time, I think people fell for her drama la. Of course at that point, I am the BITCH (well, so far aku tak pernah mengaku aku ni baik mcm angel)...tapi lantak engkaulah labu...sekarang kau hanya tinggal memori...errr...not in my memory laaa...

So, walau cemaner pun stress kerja kat ofis tapi pandangan mata tidaklah sakit...lalala :)

Alhamdulillah, rezeki itu milik orang yang jujur pada hati!

Monday, March 28, 2011

Malam Ini Aku Menangis...

Tiap Ahad setiap dua minggu aku pasti begini..

Bila malam aku menangis merindui dua putera comelku yang baru saja kutinggalkan...

Sampai bila harus begini? Terpisah jauh kasih ibu dan anak2? Mungkin ini dugaan terhebatku...berjauhan dari jantung hatiku...

Ya Allah semoga Kau mendengar rintihan hatiku tiap kali aku menangis.

Leraikanlah rindu ini, kerana Kau Maha Mengasihani...

Izzat Emir & Iznul Haiqal, doakan ibu ya? :'(

Tuesday, December 28, 2010

Monday, December 27, 2010

Puisi sepi